Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без Везенков „Барселона“ взе купата на Испания

Александър Везенков не игра за "Барселона" срещу "Реал"
Снимка: клубен сайт

„Барселона“ победи „Реал“ (Мадрид) с 92:90 точки във финала на турнира за купата на Испания по баскетбол. С успеха каталунците сложиха край на серията на вечния съперник от четири последователни триумфа в турнира, като за играчите на Светислав Пешич това е първа купа на Испания от 2013 година насам.

Българският национал Александър Везенков не влезе в игра през всичките 40 минути, но въпреки това за него това бе втори трофей с екипа на каталунците след Суперкупата на Испания през 2015 година. „Барселона“ изкова успеха си във втората и третата четвърт, когато отбеляза 52 точки срещу едва 31 за "белия балет". Минута и 47 секунди преди края „Реал“ намали до 80:85, но в ответната атака Виктор Клавер реализира два наказателни удара за 87:80.

Раким Сандерс вкара два последователни коша - един от игра и един от фаул в последната минута за 90:82. „Реал“ обаче не се отказваше и Трей Томпкинс намали на 87:90 с точна стрелба от тройката 25 секунди преди края. Нова тройка на американеца 11.4 секунди преди сирената сведе разликата до едва 2 точки при 90:92.

Пиер Ориола обаче пропусна и двата наказателни изстрела за „Барселона“, които последваха и това даде шанс на „Реал“ да опита стрелба от тройката за спечелване на мача.

Изстрелът на Фабиен Косьор обаче бе неточен, а претенциите на мадридчани за нарушение при опита за добавка на Руди Фернандес не бяха уважени.

Отличието за "Най-полезен играч" в турнира взе гардът на „Барселона“ Тома Юртел. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна