Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андрей Гълъбинов титуляр за "Дженоа" при загубата от "Болоня"

Андрей Гълъбинов
Снимка: БГНЕС

"Болоня" сложи край на серията от три поредни победи на "Дженоа" и ги надви с 2:0 в среща от 26-ия кръг на италианското футболно първенство. Българският нападател Андрей Гълъбинов започна като титуляр за Грифоните, но в 60-ата минута беше заменен от Юри Медейрош. Домакините вече имат 33 точки и се нареждат на 11-о място, докато "Дженоа" е с 30 на 13-а позиция.

Преди почивката гостите имаха две възможности за гол, като едната беше пропиляна от българина, чийто удар с глава мина над горната греда. Другият пропуск пък се оказа възможност за автогол на Блерим Джемаили, който едва не си го вкара след центриране на Горан Пандев.

Болонци бяха по-активни и Джемаили можеше да вкара и в правилната врата, а също така се отвори шанс и за Матия Дестро. Но Дестро откри резултата в 49-ата минута. Адам Масина се измъкна от опит за изкуствена засада след пас на Ерик Пулгар, пробва да прокара топката под вратаря Матия Перин. Джузепе Роси почти беше изчистил топката, но Дестро го последва до край и успя да я натисне в мрежата.

Домакините удвоиха преднината си в 72-ата минута с попадение на Сесар Фалети, който завърши комбинация на Матия Дестро и Пулгар, а Никола Споли от гостите не успя да изчисти. До края на мача Горан Пандев имаше една възможност за гол, но вратарят Миранте спаси.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна