Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Атлетико" (Мадрид) отнесе "Севиля"

Антоан Гризман вкара три гола за "Атлетико"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Атлетико" (Мадрид) постигна впечатляваща победа с 5:2 над "Севиля" като гост в мач от 25-ия кръг на испанското футболно първенство. С успеха "дюшекчиите" запазиха разликата от 7 от лидера "Барселона", като останаха на второ място в подреждането.

Играчите на Диего Симеоне изиграха много силен двубой на негостоприемния "Рамон Санчес Писхуан". Диего Коща даде аванс на гостите в 29-ата минута, когато открадна топката от бранител на Севиля и хладнокръвно отбеляза за 0:1.

В 42-рата минута Антоан Гризман покачи на 2:0 в полза на столичани с чудесен удар с десния крак в горния ляв ъгъл на вратата на Сехио Рико. Отново Гризман вкара третия гол във вратата на Севиля в 51-вата минута, когато французинът се разписа от дузпа.

В 65-ата минута Коке покачи на 4:0 след нова много груба грешка в отбрана на андалусийци и ефектен пас с пета на Гризман. Отново Гризман се оказа в прегръдките на съотборниците си в 81-вата минута. Саул Нигес проби по лявото крило и върна по земя към точката за изпълнение на дузпа, където необезпокояван чакаше Гризман, за да оформи хеттрика си.

В 86-ата минута Севиля стигна до гол. Точен за тима на Винченцо Монтела бе Пабло Сарабия с удар от близка дистанция. Три минути по-късно бившият играч на Манчестър Сити Нолито оформи крайното 2:5.

Поражението остави "Севиля" на шесто място в класирането с 39 точки, докато "Атлетико" има 58.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна
MüzikPsj:$e">  ʑНай-четени