Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виолета Радомирска - една детска мечта, превърнала се в житейски път

Оперната певица Виолета Радомирска ви представихме в предаването "Кой кой е". Повечето от 20 години тя живее и работи в Швейцария, но е пяла и на много други световни сцени, където е канена. За съжаление българската публика не я познава добре, но може би с времето и това ще се промени. Преди дни мецосопраното пя "Кармен" в постановката на акад. Пламен Карталов, а в средата на март, заедно с Красимира Стоянова, Камен Чанев и Максим Кузмин - Караваев, ще бъде солист в "Реквием" от Верди.


Изборът да стане музикант Виолета прави едва 4-годишна. И до днес обаче не е изменила на детската си мечта и с усмивка отбелязва, че ако човек прави нещо, трябва да го прави на добро ниво и с много отдаденост. При нея това е... музиката.

Певицата говори с огромно уважение и вдъхновение за своята учителка Александрина Милчева, като казва, че я усеща като член на собственото си семейство, като приятел и най-вече признава, че "ако аз не бях срещнала тази жени, аз нямаше да съм на сцена".

"Пеенето трябва да е искрено, честно и директно". На това учи своите ученици примата Александрина Милчева. Виолета Радомирска е благодарна за съветите й и за обичливата й строгост. Младата певица, обаче, никога досега не я е канила на свои спектакли. Защо? Чуйте в разговора на Даниела Бенишева с Виолета Радомирска
 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна