Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Четирите годишни времена" - много красота и истинско изпитание за изпълнителя

Вивалди и Хендел предлага тази вечер на ценителите на класическата музика Софийската филхармония. Диригент на концерта е Константин Илиевски, а солистка е Зорница Иларионова, която гостува в ефира на Радио София преди генералната репетиция.

С нетърпение очаквам концерта тази вечер в зала "България", такива дни обикновено са много вълнуващи, преминават с много настроение, в подготовка за срещата с прекрасната музика и с публиката, сподели Зорница:

"Четирите годишни времена" на Вивалди е един от най-големите и популярни шедьоври в цигулковото изкуство, много красива творба, с много съвременно звучене, но същевременно и едно изпитание за изпълнителя, тъй като цялата палитра от всички емоции и състояния, и в технически, и в музикантски план са налице в това произведение. Трудността е в това да се пресъздаде тази естественост, въпреки наситената сложност.

Зорница Иларионова разказа, че през последната година е натрупала много впечатления от много нови хора, различни музиканти, различни поколения и има много планове за съвместни ангажименти, концерти с тях. Затова и едно от най-хубавите усещания за нея са музикантските срещи в различни точки на света и споделянето на музиката. Именно това я прави наистина щастлива.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени