Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Наполи" подгони "Ювентус"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Наполи" победи с 1:0 "Дженоа" в мач от 29-ия кръг на Серия "А". Неаполитанците  съкратиха аванса на лидера в класирането "Ювентус" на 2 точки. Българският нападател Андрей Гълъбинов бе на терена през цялата среща за гостите от Генуа.

 В 11-ата минута Дарко Лазович от малък ъгъл стреля неточно. Домакините отговориха с голям пропуск на Дрис Мертенс в 15-ата минута, който стреля неточно. В 20-ата минута наставникът на домакините Маурицио Сари бе принуден да извърши смяна. Словашкият халф Марек Хамшик се контузи и бе заменен от Пьотр Зиелински.

В 33-ата минута гостите от Генуа организираха опасна атака, която започна от Андрей Гълъбинов, но Горан Пандев не успя да стреля добре. Минута преди почивката Лоренцо Инсиние уцели греда.  Шест минути след подновяването на играта "Наполи" удари втори греда. Мертенс с шут от дъгата на наказателното поле, уцели лявата греда на Перин.

 В 65-ата минута пък резервата Адел Таарабт получи пас от Гълъбинов и стреля, но  Рейна спаси. В 72-ата минута Раул Албиол с глава засече центриране от корнер и даде аванс на "Наполи". За 32-годишният испанец това бе първо попадение за сезона в Серия А, като то дойде в неговия мач номер 200 за клуба. До края на срещата резултата не бе променен.

"Лацио" направи грешна стъпка в борбата за топ 4. Римските орли завършиха наравно 1:1 в домакинството си на "Болоня". Гостите дръпнаха в резултата още в 3-ата минута чрез Симоне Верди. Лукаш Лейва изравни в 22-ата минута. Куп пропуски и на двата тима запазиха равенството.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна