Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спектакъл по Стайнбек е 150-ата постановка в творческата биография на Бина Харалампиева

БНР Новини
Асен Блатечки
Снимка: zadkanala.bg

снимка: zadkanala.bg„Зимата на нашето недоволство” по мотиви от романа на Джон Стайнбек е най-новото заглавие в афиша на Малък градски театър „Зад канала”. Режисьор на спектакъла е Бина Харалампиева и това е 150-ата постановка в творческата ѝ биография.

В този роман винаги ми е било най-интересно, че Итън Алън Хоули е един човек, който е хармонично подреден от природата и от хората, с които общува, и е създал за себе си един относителен душевен комфорт, а целият свят крещи срещу него: „Успехът предстои, успехът е важен!”. А той не е избрал успеха и богатството по една-единствена причина – не е готов да плати цената. Тази особена дилема, която е някак си хамлетовска, ми се видя страшно съответна на нашето време”.

Драматургичната версия за представлението е на Юрий Дачев.

В ролята на Итън Алън Хоули – потомствен аристократ, принуден от обстоятелствата да работи в хранителен магазин, се превъплъщава Асен Блатечки. На сцената му партнират едни от най-добрите актьори в трупата на Малък градски театър „Зад канала”, сред които отскоро е и Малин Кръстев. В актьорския състав има и две съвсем млади попълнения – Георги Кацарски и Мак Маринов, които се дублират в ролята на сина на Итън.
Премиерното представление е на 24 март.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна