Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Книгата „Романът на моя живот“ на Стефан Данаилов и Георги Тошев ще бъде представена в страната и Европа

Георги Тошев
Снимка: БГНЕС

Най-продаваната книга в последните месеци в България „Романът на моя живот“, създадена в съавторство между актьорът Стефан Данаилов и журналистът Георги Тошев, ще бъде представена в страната, в над 12 европейски града и в САЩ и Канада.

В интервю за предаването „Хоризонт до обед“ Тошев разказа за предстоящите представяния на книгата:

"Започваме от Стара Загора. Ще бъдем в Чирпан, в Сливен, Казанлък, Бургас, където проф. Данаилов лично ще дойде. Радвам се, че интересът към книгата продължава да бъде толкова голям и издателството, както и самият професор, а и аз, получаваме непрекъснато покани за срещи с публиката. За мен представянето и четенето на книги винаги е било много интимно преживяване и затова съм приятно изненадан от интереса за тези живи срещи. Те са не просто клубна дейност, а големи зали с хора, които предварително са записани с очакване да се срещнат със Стефан Данаилов, с книгата, да получат автограф от него. Най-вече се радвам, че творческият живот на един актьор като Стефан Данаилов продължава по един по-различен начин. Вече освен обичан и популярен актьор, той е и обичан писател".

Тошев увери, че има материал за поне още една книга, но това е бъдещ проект:

"Почти във всеки трети дом в страната вече я има книгата на Стефан Данаилов и това наистина ме радва, защото са малко безспорните личности в нашата съвременна културна история, които надживяват времена, политически пристрастия и всички други особености на времето, в което живеем, защото Стефан Данаилов, както той сам казва, иска да бъде запомнен като актьор".

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна