Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Омбудсманът Мая Манолова призова българите да излязат от мрачното настроение и да направят добро дело за Великден

Първите средства от инициативата "Великден за всеки" се разпределини във ваучери за 13 000 пенсионери

Снимка: БГНЕС

Омбудсманът Мая Манолова раздаде на социално слаби и възрастни хора 350 пакета с храна, събрани от доброволците на Националната кампания „Великден за всеки - дари празник на баба и дядо“. Кампанията се организира под патронажа на омбудсмана за трета поредна година. 

Хората получиха дарението след празничната литургия в столичния храм „Свети Великомъченик Георги Победоносец“ в кв. „Горубляне“.

„Мисля, че и днешният светъл християнски празник – денят на Възкресението на Лазар, на Възкресението на надеждата и доброто, е повод да подсетим за кампанията „Великден за всеки“. Както е казал Христос на Лазар „стани и излез“, така бих се обърнала към българите да станат и да излязат от мрачното настроение, от липсата на перспектива и да погледнат света и нека всеки да направи едно добро дело, със сигурност ще се почувства по-добре", каза омбудсманът Мая Манолова.

В началото на седмицата са разпределени първите 260 000 лева, постъпили по сметката на инициативата "Великден за всеки", които осигуряват ваучери за 13 000 пенсионери.

Кампанията продължава до Великден. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени