Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зидан: Отличен резултат, страхотен мач

Зидан е доволен от изявите на Роналдо
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Старши треньорът на „Реал“ (Мадрид) Зинедин Зидан заяви, че всички в отбора се радват за двата гола на Кристиано Роналдо, а също така са и щастливи от резултата 3:0 над „Ювентус“ като гост.

"Отличен резултат, страхотен мач. Не е никак лесно да се постигне победа с 3:0 като гост в Торино. За съжаление, в хода на мача при нас възникнаха някои проблеми, но тук винаги е така, защото „Ювентус“ не е случаен отбор. За радост успяхме да излезем от мача с убедителна победа и чиста мрежа“, не скри радостта си французина.

"В момента Кристиано се намира в добра форма. Другите от отбора истински се радват за него. Сега просто ще се насладим на победата, а след това ще мислим план за тежката работа, която ни предстои в следващите две седмици. Знам, че на реванша няма да бъде никак лесно, а и „Ювентус“ няма просто ей така да се предаде. Трябва да ви кажа обаче, че моят гол на финала в Шампионската лига беше по-добър“, заяви Зидан с усмивка и обясни, че няма база да се сравнява попадението на Роналдо със задна ножица с неговото през 2002-а година на финала срещу „Байер“ (Леверкузен).

Във вчерашната среща Роналдо направи няколко постижения. Той стана единственият футболист, който вкарва в 10 поредни мача в Шампионската лига. Освен това, той подобри рекорда на вратаря Икер Касияс, като записа 95-а победа в Шампионската лига.

За Зидан признанието за носителя на „Златната топка“ е, че дори и феновете на „Ювентус“ станаха на крака и го аплодираха за втория гол във вратата на Джиджи Буфон.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени