Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъдрости от Бутан

Лопун Фунсо Нямгал поставя будистки знаменца за щастие и късмет
Снимка: Славена Илиева

Все по-често през последните години у нас идват лица, посветили се на усъвършенстване на духовната същност, за да разкрият своите търсения и развитие.

В България беседите на Лопун Фунсо Нямгал - монах от далечен и трудно достъпен Бутан събраха практикуващи и любопитни за де запознаят с традициите и културата на този народ. Монахътза пореден път споделя своята мъдрост и разказва за особеностите на една от най-малките държави в света, в която обаче, според Индекса за щастие и според Министерство на Щастието на тази страна, живее един от най-щастливите народи на планетата.

Монахът Лопун Фунсо Нямгал практикува Будизъм още от дете и изучава различните форми на Будизма.

В хималайската държава Бутан имат поздрав „Кузу Занго“. Това буквално означава, „Как е вашето тяло?“. Там обаче задават този въпрос, за да покажат, че се интересуват от цялостното състояние и хармонията на Вашето тяло и душа.

За мъдрите въпроси и отговори, за живота на монасите, за забележителностите на Бутан, за тайните на рецептата на щастието, както и за  впечатленията на монахът Лопун Фунсо Нямгал можете да чуете от репортажа на репортажа на Славена Илиева.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна