Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на международния печат

Усилията на европейските дипломати за спасяване на споразумението с Иран се провалиха, коментира "Вашингтон пост". Макар че президентът на Съединените щати може да наложи отново всички американски санкции и дори да обяви нови, очаква се той да не се откаже изцяло от споразумението, отбелязва вестникът.

"Ню Йорк таймс" цитира европейски дипломати, които очакват президентът Тръмп да обяви, че САЩ напускат Съвместния всеобхватен план за действие за иранската ядрена програма. Тръмп е недоволен от сроковете от 10 и 15 години, след изтичането на които Иран ще може да осъществява ядрени изследвания и да произвежда ядрено гориво за мирни цели.

Докато Вашингтон се готви да обяви решението си за иранското споразумение, Израел се готви все по-открито за конфликт с Иран в Сирия, пише френският "Либерасион".

За да изкара месеца, на едно четиричленно семейство в Македония са му необходими около 500 евро, пише вестник "Вечер", позовавайки се на последните изчисления на синдикатите за потребителската кошница. Средната изплатена заплата обаче е наполовина, тоест равнозначна на 250 евро.

"Нова Македония" прогнозира, че премиерът Зоран Заев очаква оправдателна присъда по делото "Подкуп". В това дело той е обвинен, че като кмет на Струмица е поискал подкуп от 160 000 евро.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени