Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алберто Веделаго: Когато изработваш дреха, освен мерките, необходимо е да познаваш личността

Алберто Веделаго (от ляво)
Снимка: БГНЕС

Италианският дизайнер и стилист Алберто Веделаго, който има 30 години опит на международна модна сцена, известен по цял свят с уникалната си модна линия за мъже, облича Ник Нолти, Джон Траволта, а също и италианските политици.

Според него, когато се изработва костюм, важно е да се вземат не само физическите мерки на тялото, но е необходимо да се разбере и личността на човека, за когото ще бъде изработена дрехата.

"Да успееш да разбереш личността, позволява на човека, когото обличам, да му се придаде стойност както от професионална гледна точка, така и от лична. Това, към което най-много се стремя, е да помогна на бизнесмените да започнат да се забавляват. Обличайки се по този начин, това да им носи удоволствие. Българският мъж често си мисли, че костюмът е дреха, която е само за работа, а не е така. Аз се опитвам на база на личността срещу мен, да ги насоча кой всъщност е техният стил", каза в "Преди всички" Алберто Веделаго.

В България и по света Алберто Веделаго изнася лекции пред студенти по моден дизайн. Обличате не само отделни хора, но и цели компании. Такъв е случаят с персонала на кафе „Флориан“ /Caffè Florian/ във Венеция, най-старото кафене в света,открито през 1720 г. 

В звуковия файл можете да чуете интервюто на Диана Дончева с Алберто Веделаго.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна