Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чилич и Тийм продължават напред в Париж

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хърватинът Марин Чилич и австриецът Доминик Тийм се класираха за третия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис. Поставеният под номер 3 Чилич елиминира полския квалификант Хуберт Хуркач с 6:2, 6:2, 6:7(3), 7:5 след почти три часа игра.

Хърватинът, четвъртфиналист на "Ролан Гарос" от миналия сезон, пласира 48 печеливши удара, два пъти повече от съперника. Той нямаше проблеми в първите два сета, на постепенно Хуркач подобри играта си и затрудни максимално Чилич в следващите два.

Следващият съперник на хърватина ще бъде Стийв Джонсън (САЩ), който се справи с Ян-Ленард Щруф (Германия) с 6:4, 6:7(5), 6:2, 6:2.

Друг от фаворитите Тийм, седми в схемата, надделя над Стефанос Циципас (Гърция) с 6:2, 2:6, 6:4, 6:4 в доста оспорван мач, продължил 2:40 часа. Срещата беше прекратена снощи заради спусналия се мрак в Париж след третия сет.

След поделено надмощие в първите два сета австриецът, полуфиналист в Париж в последните два сезона, показа по-голяма устойчивост в ключовите моменти на третата и четвъртата част, за да триумфира.

Така той очаква 22-годишния Матео Беретини, който победи Ернестс Гулбис (Латвия) с 6:2, 3:6, 6:3, 6:4. 96-ият в света италианец за първи път  в кариерата си достигна до третия кръг на турнир от Големия шлем.  

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени