Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Балъков: За да спечелим, ще ни трябват бойци

Красимир Балъков
Снимка: БГНЕС

„Етър“ приема „Черно море“ в  първия мач от четвъртия кръг на Първа лига днес от 18:15 ч. Здрава битка се очертава на стадион „Ивайло”, като и двата отбора ще търсят реванш за загубите си в последния кръг. „Виолетовите” отстъпиха с 0:2 в Пловдив на “Ботев“, а варненци бяха разгромени у дома с 1:5 от „Септември“.

„Нуждаем се от силна подкрепа от първата до последната минута. Имаме проблеми в защита, но ще се опитаме да сглобим боеспособен отбор, който да се противопостави на съперника. „Етър“ и „Черно море“ винаги са правили атрактивни мачове. Надявам се да имаме и малко късмет, за да можем да се поздравим с цялостен успех”, коментира  мениджърът на великотърновци Красимир Балъков.

Наставникът призна, че очаква здрава битка срещу варненци. „Без битка този мач няма как да се вземе, само от спортно-технически качества трудно можем да го спечелим. Моите футболисти са подготвени, искам да видя един зареден с енергия и желание отбор. Освен тактическа дисциплина и настройка за мача, ще ни трябват и бойци и биткаджии”, предупреди Балъков.

Етърци са в серия от 6 поредни мача без загуба на стадион „Ивайло”, като записаха 5 победи и едно реми, и са амбицирани да продължат чудесната серия.

И в двата тима обаче има кадрови проблеми за днешния мач, като за домакините те са изцяло в центъра на защитата. Иван Скерлев е наказан за 1 мач, през седмицата Венци Василев получи мускулна травма, а Яни Пехливанов е с частично разкъсване на ахилеса и ще претърпи операция. Дебют се очаква да направи бившият естонски национал Артьом Артюнин, а за първи път в групата попадна и юношата Кольо Станев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна