Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Намериха тялото и на второто момче, което изчезна край вълнолома във Варна

| обновено на 17.08.18 в 10:37
Снимка: БГНЕС

Намерено е тялото и на второто момче, на 14 години, което беше отнесено от морето край вълнолома във Варна. Дванайсет водолази на Военноморските сили подновиха издирването тази сутрин. Първото момче – Мариян, на 12 години, беше открито вчера. 

Директорът на Морската администрация кап. Валентин Енчев коментира издирвателната операция на двете деца, повлечени от вълна в сряда. Капитан Енчев благодари на водолазите, участвали в операцията, за нейната организация и смелостта:

“Координацията между екипите на водолазите беше на много високо ниво, избраха си и ръководител от Военноморските сили – офицер, операцията премина при много добро съгласуване, разделяне на районите на търсене. Работата около тетраподите, по мнението на колегите водолази, е била доста трудна заради прибоя, има и леко ударен водолаз от тях, който независимо от всичко това след преглед му е разрешено и той самият е изявил желание да продължи в операциите на следващия ден. Респект към тези хора! Телата са намерени и приключва операцията“.

В операцията участваха дванадесет водолази на Военноморските сили. Четири водолазни от екип от Военноморските сили, Военната полиция и Областната дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението" подновиха издирването тази сутрин в района на вълнолома, където бяха повлечени двете момчета от вълна с голяма сила. .

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна