Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В добричкото село Люляково редовно няма вода, но сметките за нея са високи

Снимка: БГНЕС

Единственото редовно нещо, свързано с водата тук, са месечните сметки, които се плащат - така един от жителите на село Люляково определя качеството на водоснабдяването в селото. Жителите му нямат вода вече шести ден, а по високите части на населеното място за последния месец водата е текла само два дни. 

Честата липса на вода и недостатъчното налягане, което не успява да захрани високите етажи на жилищните сгради или високите части на селата и същевременно една от най-високите цени на услугата в цяла България, са сред проблемите не само на Люляково, но и на цялата област Добрич.

Макар че преди години в Люляково е имало алтернативно трасе за доставяне на вода, идващо от село Малина, то се е амортизирало. Днес Люляково е само с един водоизточник, идващ от Генерал Тошево, който също се нуждае от ремонт. 

"Внуците ни не искат да идват на село, защото няма вода. Това е проблем, който не е от днес, това е проблем, който е от години", оплаква се Теменужка Христова, която живее в селото. И допълва: "В чужбина мога да ги дам и под съд, но кого да съдиш тук? Тук няма институции. Те си правят, каквото си искат."  

Целия репортаж на Мая Щърбанова чуйте от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна