Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

50 хиляди евро са нужни за операция на Антонио

10-годишният Антонио от Бургас се нуждае спешно от лечение, след като преди 6 години му откриват тумор в мозъка. Сумата, необходима за оперативната интервенция в Хановер е 50 хиляди евро. За съжаление тя е непосилна за родителите му, които разчитат на дарителски SMS, за да може Антонио да се излекува.

Когато Антонио Георгиев е едва на 4 години, родителите му чуват за него най-тежката диагноза - мултикистичен тумор на лявия фронтален лоб. 6 години през които, той е диагностициран с тумор в мозъка и в Испания, разказва неговата майка Десислава Стоянова.

„Диагноза поставена 2012 година, за 5 сантиметров тумор в лявата страна на мозъка.. Когато чухме диагнозата искахме и друго  мнение в Испания. За съжаление тя се потвърди. За тези 6 години сме минали през всички здравни институции, съответно и всички лекари, които имат отношение към това заболяване. Като най-добри невролози и неврохирурзи най-добри. И така - 6 години, той е с тази поставена диагноза и това образувание, които е твърде голямо. Тази година реших да предприема всички необходими действия, защото не можем да чакаме да започнат епилептичните му припадъци, което ще означава и влошаване на състоянието му. Точно това е и най-учудващото за всички лекари, че до този момент няма припадъци и ходи нормално.", казва още Стоянова

През февруари тази година д-р Венелин Герганов от неврохирургичния институт в Хановер преглежда момчето в България и препоръчва, туморът да бъде премахнат оперативно. Стойността на интервенцията е 50 382 евро, сума с която родителите не разполагат, каза Десислава Стоянова:

"Разбира се, че тази сума е непосилна за мен. Единственият шанс Антонио да оздравее е да се оперира в Хановер. Здравето е безценно, но за съжаление и обстоятелствата са такива, че молим за набиране на средства, а  всяко едно от тези болни деца са с поставена цена за живот. Две са желанията им, Антонио да оздравее, за да може да сбъдва и той своите мечти, както и навсякъде по света да може децата да се лекуват безплатно.", допълни Десислава Стоянова.

Родителите са подали заявление във Фонда за лечение на деца за финансиране на лечението, но в момента Десислава Стоянова подготвя нужната документация с всички епикризи и изследвания, която изисква фондът, а това допълнително ще забави отговора.
В дарителската сметка на Антонио в момента /към дата 03.09.18г./  има малко над 9 700 лв. Необходими са още 90 300 лв.

Всеки, който има възможност, може да изпрати дарителски SMS с текст на латиница 
DMS ANTONIO на номер 17 777, за всички мобилни оператори.

Чуйте повече в звуковия файл:Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Най-четени