Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дел Потро и Джокович ще спорят за титлата в Ню Йорк

4
Новак Джокович победи в 3 сета Кей Нишикори.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сърбинът Новак Джокович се класира за осми път на финал на Откритото първенство на САЩ. В битка за титлата той се изправя срещу Хуан Мартин Дел Потро (Аржентина).

Защитаващият титлата си Рафаел Надал приключи по най-неприятния възможен начин участието си в турнира. Контузия  в коляното спря испанеца на полуфинала срещу Хуан Мартин Дел Потро при резултат 6:7(3), 2:6. Рафа почувства болки в началото на втория сет, които видимо оказаха влияние на играта му и в крайна сметка въобще не стартира третия сет.

Първата част бе доста равностойна. Дел Потро на два пъти успя да пробие, но веднага след това Надал правеше същото още в следващия гейм и не позволи на аржентинеца да се откъсне в резултата. Дел Потро дори пропусна два сетпойнта при 5:4 и собствен сервис и така се стигна до тайбрек. В него Дел Потро бе категоричен и стигна до победата със 7:3 точки.

В началото на втория сет Надал взе медицински таймаут, като изглежда имаше някакъв проблем с коляното. Все пак той продължи да играе, но действията му на корта не бяха на познатото ниво и Дел Потро стигна до убедителното 6:2.

Рафа Надал въобще не започна третия сет и на практика сдаде титлата си. Дел Потро пък вече е финалист в турнира, като достига до тази фаза за втори път в кариерата си, след като през 2009 година вдигна титлата в Ню Йорк. 

Новак Джокович постигна успех с 6:3, 6:4, 6:2 над Кей Нишикори за 2:22 часа. 31-годишният сърбин печелеше лесно своите подавания, докато неговият съперник често изпитваше трудности на свой сервис.
В първия сет Ноле взе ранен пробив още във втория гейм, който му бе достатъчен да стигне до успеха с 6:3.

Втората част започна с два дълги гейма. Първо Нишикори се измъчи да удържи подаването си, като спаси цели 5 точки за пробив. След това и Джокович за пръв път в мача на два пъти се наложи да спасява точки за пробив, но успя да се справи.

След това сърбинът взе своето в петия гейм и стигна до пробив, след който стигна до успех във втория сет с 6:4.

Третата част бе изцяло под доминацията на Джокович. Нишикори допусна ранен пробив, а след това се пропука за 2:5. Сърбинът бе категоричен на своя сервиз и затвори мача по категоричен начин.
Джокович завърши срещата с 16 уинъра и 29 непредизвикани грешки.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени