Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Милан" се съвзе с разгром над "Сасуоло"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Милан" разгроми "Сасуоло" с 4:1 в последна среща от кръга в Серия А, но причината е три блестящи индивидуални изпълнения, въпреки че нападатели като Гонсало Игуаин, Патрик Кутроне и Фабио Борини не бяха готови да започнат като титуляри.

До този момент "Милан" беше спечелил едва един от всичките си пет мача, докато "Сасуоло" с 13 точки се надяваше дори на излизане на второ място при победа. В 39-ата минута гостите от Милано откриха резултата чрез Франк Кеси, чийто удар малко по-рано беше избит от голлинията. Халфът от Кот д'Ивоар влезе необезпокояван от ляво и малко по-късно прати топката в долния десен ъгъл.

Останалите попадения паднаха след почивката, като пет минути след подновяването на играта Сусо удвои, след като супер-технично прати топката в горния ляв ъгъл. Саму Кастийехо направи 3:0 след час игра, разписвайки се за първи път с екипа на Росонерите.

Домакините върнаха едно попадение чрез Филип Джуричич в 68-ата минута, а Сусо оформи крайното 1:4 с втория си гол. Той се разписа в добавеното време от свободен удар, но топката рикошира в крак на противник и подлъга вратаря Андреа Консили.

"Сасуоло" остава на 5-о място с 13 точки, докато "Милан" се придвижи на 10-о място с 9.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени