Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Левски“ победи „Славия“ на стадион „Георги Аспарухов“

Снимка: БТА

Станислав Костов се разписа два пъти и донесе победа на „Левски“ с 2:0 срещу „Славия“ в мач от 11-ия кръг на Първа професионална лига по футбол на България.

Първо в 27-та минута нападателят се разписа след хубав индивидуален пробив, завършил с удар между краката на Стериакис. В началото на втората част Костов удвои. Той се възползва от пас на Давид Яблонски и с техничен удар прати топката за втори път във вратата на „белите”. Това бе осмо попадение за благоевградчанина, с което той се изравни на върха при голмайсторите с Клаудиу Кешерю.

Вратарят на "белите" Георги Петков пропусна мача на стадион "Георги Аспарухов", тъй като в последните няколко мача е имал проблеми с контузия, но няма да има пречки за завръщането му в националния отбор.

“Не се получи да вземем нещо днес, защото в първите минути не отбелязахме и Левски се възползва. Последните два-три мача имах проблеми и решихме да не рискуваме с включването ми днес, но няма страшно - утре ще се явя на лагера на националния отбор. Очаквам да победим Кипър и след това ще мислим за мача с Норвегия. Голяма чест е да играеш за България. Левски са по-силни са при Стоянович, защото побеждават. Ние знаехме, че е трудно да игреш срещу тях”, каза Петков.

Златомир Загорчич, старши треньор на "Славия: “Направихме две елементарни грешки в защита. Имахме много проблеми преди този мач. Левски използва нашите груби грешки и заслужено победи. Имахме моменти, в които контролирахме играта. През първото полувреме ни липсваше финалното подаване. Защитавахме се много добре през първото полувреме. Не направихме много в атака. В много ситуации през първата част контролирахме топката, но не успявахме да дадем последния пас. Трябва да мислим позитивно и да мислим за следващия мач”, добави Загорчич.

Славиша Стоянович (старши треньор на Левски):  "Не трябваше концентрацията да пада и за момент в днешния мач. Говорих това през цялата седмица. Имахме проблеми с играчите на Славия, но най-хубаво е, че победихме и спечелихме трите точки.  Реализирахме попадение. След това контролирахме играта и вкарахме втори гол и победихме.
Очаква ни много специфичен мач с шампиона на България. Всички знаем за качествата на противника.   Паулиньо получи контузи и не издържа да излезе през второто полувреме. Трябва да разберем състоянието на футболистите с травми. Ще се радвам, ако Габриел Обертан подпише нов договор. Не знам дали Ривалдиньо и Нашименто ще си тръгнат."

С този успех "сините" се изкачиха отново на първо място в класирането с 28 точки, с две точки пред „Лудогорец“, който по-рано днес надви с 4:0 Ботев Враца като гост. Още една назад е ЦСКА-София.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени