Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акад. Антон Дончев: Нека бъдем малко повече оптимисти за съдбата на това, което наричаме България и българщина

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Тази година мотото на световната среща на българските медии, организирана от БТА и Асоциацията на българските медии по света и провела се в Скопие, Македония, беше „Медии и памет“. Във форума се включиха журналисти от над 50 български медии от повече от 25 държави от цял свят. За първи път имаше и участници от Аржентина.
На срещата бяха дискутирани теми като „Различните лица на патриотизма“, „Бизнес и национален дълг“, „Журналистиката срещу пропагандата“. Обсъдени бяха и проблемите на българските медии зад граница, един от които – липсата на финансова подкрепа от българската държава. Засегнати бяха и проблемите на българските общности извън страната.

В рамките на форума бе връчена традиционната награда на фонд „13 века България“ за принос в разпространението на българската култура от българоезична медиа в чужбина и бе открита фотоизложбата „България представя: Епископската базилика и римското мозаечно наследство на Филипопол“.

Повече подробности за този български форум ще научите от интервюто с програмния директор на БНР и дългогодишен негов кореспондент в Македония Мартин Минков и от репортажа на Мария Костова от програма „Хоризонт“, направен специално за „Мрежата“ на програма „Христо Ботев“.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна