Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общински съветници излязоха с декларация против промяната на границите на съдебни райони в София

Снимка: БГНЕС

Общинските съветници в София излязоха с обща декларация срещу предложението за промяна на границите на съдебни райони на територията на Столична община.

Ако бъдат променени границите на съдебните райони на Софийски районен съд, жителите на Кремиковци, Панчарево, Нови Искър, Банкя, Искър, Овча купел и Витоша ще преминат към Районен съд - Елин Пелин, Районен съд - Костинброд, Районен съд - Перник и Районен съд - Самоков, посочи Калоян Паргов от БСП:"Това е обща позиция на целия Общински съвет, не отделни политически групи, което показва, че когато има проблем и сме консенсусни можем заедно да отстояваме правата на софиянци".

"Кметът на София се солидаризира с нас, а на ВСС ние казваме, че нашето мнение е отрицателно на това, което те предлагат и те се надявам да се съобразят, още повече, че редица районни кметове и кметове на села, които остават засегнати също имат своята остра позиция", уточни Паргов.


Подробности за ремонта на улица "Граф Игнатиев" в София, както и за станциите за зареждане на електромобили, които ще бъдат монтирани на 25 места в столицата, можете да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна