Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еврокомисар Мария Габриел честити рождения ден на БНР – стълб на българската журналистика

Разчитаме на обществените медии, за да се ориентираме в океана от новини, да различим истината от дезинформацията, каза тя

| обновено на 25.01.19 в 10:27
Мария Габриел

Еврокомисар Мария Габриел честити 84-тия рожден ден на Българското национално радио в специално видеопослание, в което нарече БНР „стълб на българската журналистика“ и изрази увереност, че най-доброто пред Радиото тепърва предстои.

„Това са десетилетия, в които вие оставате верни на нас – вашите слушатели“, каза комисарят по цифрова икономика и цифрово общество.

Габриел поздрави БНР за това, че „притежава най-ценния капитал за една медия – доверието на аудиторията си“.

„Именно благодарение на него БНР е не просто обществена медия, а стълб на българската журналистика, институция не само в професионалните среди, а за всички българи“.

„Днес, във времена на заливаща ни отвсякъде информация, особено голяма е отговорността на обществените медии. На вас разчитаме, за да се ориентираме в океана от новини, да различим истината от дезинформацията, да чуем всички гледни точки към едно или друго събитие, да видим всички нюанси и полутонове в една среда, която някои ни представят като черно-бяла“.

„Вярвам, че информираният човек е силен човек. И понеже обществото е съвкупност от всички нас… вашата работа се превръща в мисия, която съм сигурна, че ще продължите да изпълнявате в едно все повече проникваща навсякъде цифровизация“.

Мария Габриел изрази надежда БНР да остане една от медиите, които са най-силно посветени на просветителската мисия, приобщаваща своите слушатели към европейския дебат.

„Можем само да сме благодарни на БНР, че приближава евроинституциите до тези, в чието има работим – нашите граждани…“.

„Вярвам, че вашите гласове ще продължат да бъдат синоним на България за нашите сънародници, живеещи извън пределите на страната. За тях вие оставате надежден вектор на информация – безпристрастен и обективен, на когото могат да разчитат и за съхраняване на българския дух и принадлежност, за които граници няма".

„От все сърце желая на всички ви да останете верни на своите слушатели. Вашият ежедневен труд помага да запазим жива тъканта на нашето общество и връзките помежду ни като хора“.

„Имаме нужда от вашата работа и затова съм сигурна, че най-доброто пред БНР тепърва предстои“, каза още Мария Габриел. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна