Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Дългият път към звездите" с премиера в Пловдив

Популярно телевизионно шоу, в което често гостуват световни лидери. Президентските избори предстоят. Джон Ел Иванов, амбициозен астрофизик е основният претендент. Срещу него е Денеш Наги, водещият на предаването, чийто пиперлив език не се страхува от нищо. Изненадващо разкритие ще бъде направено в ефир. Това е сюжетът на научния спектакъл „Дългият път към звездите“, чиято премиера в Пловдив е на 12 април. 

Спектакълът се появява година след като Илон Мъск изпрати автомобила си с ракета в Космоса, 40 години след полета на първия български космонавт Георги Иванов и малко повече от 4 десетилетия след като песента „Излел е Дельо Хайдутин“ озвучи космическото пространство

Интерактивният спектакъл ще ни разходи сред звездите, съчетавайки наука и театър. Участниците – италианският режисьор и сценарист Андреа Брунело, д-р Владимир Божилов от Катедра "Астрономия" към СУ и българският режисьор, завършил във Франция, Димитър Узунов обещават с чувство за хумор да ни запознаят с последните научни теории за произхода на Слънчевата система и на живота. 

Проектът е част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата. Още за спектакъла и посланията му - в интервюто с Димитър Узунов в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна