Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манчестърско дерби на полуфиналите за Купата на Лигата

Маркъс Рашфорд (вдясно) откри резултата за Манчестър Юнайтед.
Снимка: БТА

Отборът на Манчестър Юнайтед победи Колчестър с 3:0 в двубой от четвъртфиналите на турнира за Купата на Лигата, който се игра на стадион "Олд Трафорд". В следващата фаза "червените дяволи" ще спорят с градския съперник Манчестър Сити.

Маркъс Рашфорд даде преднина на "червените дяволи" в 51-ата минута, а пет минути по-късно Райън Джексън от нискоразредния тим си вкара автогол, притиснат от английския национал. В 61-ата Антони Марсиал оформи крайното 3:0.

В друг 1/4-финал Лестър победи Евертън на "Гудисън Парк" след изпълнение на дузпи. Редовното време завърши 2:2, а при дузпите Лестър спечели с 3:2.

Манчестър Сити се наложи над Оксфорд Юнайтед с 3:1 като гост. Рахийм Стърлинг вкара два гола за "гражданите", а Жоао Кансела добави един. Мат Тейлър отбеляза единствения гол за Оксфорд. Ден по-рано за полуфиналите се класира и Астън Вила след успех над Ливърпул с 5:0. В тази среща Ливърпул излезе с най-младия състав в историята на клуба. 

Жребият за полуфиналите отреди Манчестър Юнайтед да спори с шампиона Манчестър Сити, а Лестър - с Астън Вила. Първите мачове ще се играят на 7 януари, а реваншите на 28 януари. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна