Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бдение на стадиона на ПФК Ботев (Пловдив) за загиналия в Солун привърженик на отбора

Няколкостотин души се събраха тази вечер пред стадиона на ПФК Ботев (Пловдив), за да почетат 28-годишния привърженик на отбора Тоско Бозаджийски, който беше убит в Солун.

Точно в 19:12 часа привърженици на отбора се събраха на импровизирано шествие пред стадион "Христо Ботев", известен и като "Колежа". Оградата на стадиона беше отрупана с цветя и жълто-черни шалчета.

Дойдохме доста хора да почетем паметта на момчето, каза за "Хоризонт" привърженик на "Ботев". Той описа така убитият в Солун Тоско Бозаджийски: "Загиналото момче беше обединителна фигура, уважаван от всички, добро момче, винаги готов да помогне. Видя се от това колко хора присъстваха на бдението".

На бдение в Солун се събраха и запалянковци на Арис - отборът, който Бозаджийски отишъл да подкрепя заедно с други привърженици на Ботев в градското дерби срещу ПАОК, съобщи БНТ.

В неделя българите биват нападнати от фенове на ПАОК. По предварителна информация починалият е бил пребит, след което е ударен от случайно преминаващ автомобил. По данни на гръцката полиция, нападението не е било предизвикано.

Заради инцидента в Солун са арестувани трима души, като се очаква да бъде повдигнато и обвинение в убийство. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна