Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Фич" предупреждава за "дългосрочен ефект" от Covid-19 върху технологичните фирми в САЩ

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американската агенция за кредитен рейтинг "Фич" (Fitch Ratings) предупреди във вторник, че епидемията от коронавирус в Китай може да има "дългосрочен ефект" върху американските технологични компании поради несигурността по отношение на това кога вирусната епидемия ще достигне своя пик и с оглед на свръх зависимостта на технофирмите в САЩ от китайските вериги за доставки.

Като вероятен резултат от вирусната зараза, кредитната агенция посочи "слабост в приходите в краткосрочен план" и забавянето на търсенето и потреблението във втората по големина икономика в света.

Освен това "Фич" подчерта, че технологичният сектор може да претърпи по-разрушителен ефект, освен ако производствената дейност в Китай не се нормализира през следващите няколко седмици.

Коментарите на "Фич" са факт по-малко от ден, след като производителят на iPhone-и технологичен гигант Apple предупреди, че няма да изпълни заложените цели за приходите през настоящото тримесечие с оглед на проблемите, причинени от смъртоносният вирус.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!