Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любопитно видео: Хандбален съдия раздава картони на неспазващи мерките

Съдията Етлили в действие
Снимка: Ройтерс

Във време на пандемия, във време на криза човек трябва да потърси у себе си допълнителни ресурси, за да може да вдигне както своя тонус, така и този на хората около себе си.

Чувството за хумор е едно от тези човешки качества, които определено помагат в тежка ситуация като настоящата на този, който ги притежава. Хубаво би било и останалите да възприемат усмивката, за да може да се стигне до положителен ефект.

Интересна хрумка дошла на ум на младия хандбален съдия от Тунис Абделхак Етлили. 19-годишният рефер решил да се разходи по екип из улиците на родния си град Набьол и по специфичен начин да припомни на гражданите да спазват условията, наложени заради карантината.

Ето приблизително как изглежда "наказателната схема" на хандбалния съдия:

- Види ли хора да не спазват дистанция помежду си - хоп, жълт картон като предупреждение

- Срещне ли на улицата хора без маски, които на групи си говорят непредпазливо - хайде, картонът в ръката на съдията вече е червен. Съгрешилият е изгонен от терена по хандбалните правила.

- А ако някой от непредпазливата групичка хора кашля и застрашава здравето на останалите, то в ръката на арбитъра се появява син картон. Преведено от хандбален език, това освен изгонване от игрището, означава и последващо вписване в доклада с допълнителни санкции за играча. В случая - за нарушаващия правилата гражданин. 


Ето Етлили в акция:



 Абделхак Етлили споделя, че някои от хората, на които е показал картони, оценяват хумора и добронамереността в акцията му, но има и други които се сърдят и се дразнят от идеята му.

А ето какво добавя още находчивият младеж:

"Направих каквото можах. Надявам се хората да са разбрали посланието ми и да се пазят. И нека да знаят, че този вирус е много опасен", споделя хандбалният съдия.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна