Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Адв. Владимир Владимиров: Случаят „Бадр“ се развива в интерес на България

Снимка: Pixabay

Случаят с танкера „Бадр“ се развива неизгодно за някои хора, но нещата се случват в интерес на България, за да не изгуби международния си авторитет. Заседанията се движат в правилна посока и са към своя край, истината и законът ще възтържествуват“. Това коментира пред БНР адвокатът по морско право Владимир Владимиров, по повод излезли в публичното пространство чатове в телефона на бизнесмена Пламен Бобоков с президентския съветник Пламен Узунов за танкера „Бадр“. Според него тази кореспонденция е в страни от темата. 

Налице е обърквано, надявам се неволно. Твърди се, че танкерът „Бадр“ е под либерийски флаг, няма как това да е така. Твърди се, че спорът за този кораб е обсъждан с дълг на либийската държава към България, това не е така“. 

По думите на Владимиров корабът се е превърнал в символ на това, че администрацията, която се занимава с морското корабоплаване, не винаги е на своето място и не винаги успява да прецени как се развива собствеността върху един плавателен съд. Това е поредният опит за придобиване на активи по съмнителен начин, който да бъде замаскирани с действия от частно-правен спор, тогава защо се забърква дългът на Либия спрямо България, което е публично-правен спор.

В предаването „12+3“ адвокат Владимиров допълни:

„Налице са много неизправни документи, свързани с опитите на други фирми да регистрират кораба под чужд флаг, да регистрират мнима собственост. Това нашите съдилища вече са преценили като невъзможно“.

Според адвоката е неуместно някои хора да целят възмездие, свързано с този танкер. Той подчерта, че това няма как да е свързано и с отношенията между България и Либия.

Интервюто с адвокат Владимир Владимиров можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени