Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още доказателства по делото за търговия с влияние с президентския секретар

| обновено на 23.06.20 в 15:03
Пламен Узунов - секретар по правни въпроси и антикорупция на президента
Снимка: БГНЕС

Специализираната прокуратурата разпространи още доказателства по делото за търговия с влияние, свързано с президентския секретар по правните въпроси и антикорупцията Пламен Узунов.

Медиите получиха три нови чата между него и бизнесмена Пламен Бобоков.

Комуникация между двамата чрез приложението WhatsApp - от септември 2018, свързана с административното дело срещу задържането у нас на танкера “Бадр“, плаващ по либерийски флаг, и от април 2019, в който се договорят да се видят.

От прокуратурата обръщат внимание, че шест месеца е продължила размяната на съобщения за съдебните процедури около „арестувания“ танкер.

Започва малко преди образуването на делото  по протест срещу първото решение на Административен съд-Бургас във Върховния административен съд, като, както вече стана ясно, Пламен Узунов съобщава на Пламен Бобоков какво е решението на върховните съдии шест дни, преди те да го подпишат и то да бъде публикувано.

В отговор на твърдение в телевизионно интервю от вчера на президентския съветник, че е имал само делови отношения с Пламен Бобоков, от спецобвинението информират, че експертизата на мобилните устройства на русенския бизнесмен е установила разменени общо 61 файла и проведени множество лични срещи.

„Методите и интерпретациите на прокуратурата говорят сами за себе си“ - така от прессекретариата на президента коментираха днес новите доказателства по разследването.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Пламен Бобоков влиза в Националната следствена служба на разпит

Пламен Бобоков отново на разпит за президентския съветник

Специализираната прокуратурата разпространи още доказателства по производството за престъпно сдружение с цел търговия с влияние, по което се проверяват действия на президентския секретар Пламен Узунов. Във връзка с това дело на разпит в..

публикувано на 22.06.20 в 16:23
ВИЖТЕ ОЩЕ
председателят на Европейския съвет Доналд Туск

Доналд Туск вижда "нова предвоенна ера в Европа"

Полският премиер Доналд Туск заяви, че руското нахлуване в Украйна преди малко повече от две години е поставило началото на нова ера на войни в Европа, предаде ДПА. "Знам, че звучи съкрушително, особено за по-младото поколение, но трябва да..

публикувано на 29.03.24 в 13:12
Диана Ковачева

Омбудсманът: Не мога да стана служебен премиер

Президентът Румен Радев разговаря с омбудсмана Диана Ковачева в рамките на консултациите на държавния глава, свързани с процедурата по  назначаване на служебен министър-председател. След срещата тя обяви пред медиите, че не може да поеме..

публикувано на 29.03.24 в 13:07

Мъж извади газов пистолет срещу лекар в болницата в Шумен

Мъж отправи закана за убийство към медик, извади срещу него и газов пистолет.  Случката е от вчера, когато малко след 10.00 часа шуменец потърсил помощ в МБАЛ - Шумен. Недоволен от продължителното време за изчакване на медицински преглед, той извадил..

публикувано на 29.03.24 в 13:02
Ваня Григорова/Васил Терзиев

Отново отложиха делото за избора на кмет на София

За 26 април беше отложено делото по жалба на загубилата изборите в София Ваня Григорова срещу решението на Общинската избирателна комисия, с което за победител беше обявен Васил Терзиев. До поредното отлагане се стигна, за да могат страните да..

публикувано на 29.03.24 в 12:58

Нов казус от промените в Конституцията - депутатите ще вземат две заплати?

Още един казус коментираха днес народни представители в парламента, който идва с промените в Конституцията - чл. 64, ал. 4 от Конституцията, според който 49-ото Народно събрание ще остане действащо до клетвата на 50-ия парламент. Така за периода на..

публикувано на 29.03.24 в 12:39
Георги Андреев

"Мистерията на българските гласове" и Quarto в концерта "Гласове и струни"

Новаторския проект на композитора Георги Андреев „Гласове и струни“ е концертът на хор „Мистерията на българските гласове“ и струнния „Quarto“ квартет в зала „България“ на 3 април.  „И квартетът, и хорът са напълно завършени състави,..

публикувано на 29.03.24 в 12:22

Експлозия избухна в най-голямата румънска рафинерия

Експлозия избухна тази сутрин в най-голямата румънска рафинерия Петромидия, разположена в  окръг Констанца, на брега на Черно море, предава Радио Румъния. Властите съобщават, че няма жертви. В момента се правят измервания за определяне на..

публикувано на 29.03.24 в 12:14