Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още доказателства по делото за търговия с влияние с президентския секретар

| обновено на 23.06.20 в 15:03
Пламен Узунов - секретар по правни въпроси и антикорупция на президента
Снимка: БГНЕС

Специализираната прокуратурата разпространи още доказателства по делото за търговия с влияние, свързано с президентския секретар по правните въпроси и антикорупцията Пламен Узунов.

Медиите получиха три нови чата между него и бизнесмена Пламен Бобоков.

Комуникация между двамата чрез приложението WhatsApp - от септември 2018, свързана с административното дело срещу задържането у нас на танкера “Бадр“, плаващ по либерийски флаг, и от април 2019, в който се договорят да се видят.

От прокуратурата обръщат внимание, че шест месеца е продължила размяната на съобщения за съдебните процедури около „арестувания“ танкер.

Започва малко преди образуването на делото  по протест срещу първото решение на Административен съд-Бургас във Върховния административен съд, като, както вече стана ясно, Пламен Узунов съобщава на Пламен Бобоков какво е решението на върховните съдии шест дни, преди те да го подпишат и то да бъде публикувано.

В отговор на твърдение в телевизионно интервю от вчера на президентския съветник, че е имал само делови отношения с Пламен Бобоков, от спецобвинението информират, че експертизата на мобилните устройства на русенския бизнесмен е установила разменени общо 61 файла и проведени множество лични срещи.

„Методите и интерпретациите на прокуратурата говорят сами за себе си“ - така от прессекретариата на президента коментираха днес новите доказателства по разследването.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Пламен Бобоков влиза в Националната следствена служба на разпит

Пламен Бобоков отново на разпит за президентския съветник

Специализираната прокуратурата разпространи още доказателства по производството за престъпно сдружение с цел търговия с влияние, по което се проверяват действия на президентския секретар Пламен Узунов. Във връзка с това дело на разпит в..

публикувано на 22.06.20 в 16:23
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пунктовете за технически прегледи без свързаност с Автомобилна администрация спират работа

От днес спират дейност пунктовете за технически прегледи, които не са осигурили свързаност на уредите за измерване със системата на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация". С промени, приети миналата година, резултатите от измерванията ще се..

публикувано на 22.07.24 в 08:07

Външните министри на ЕС обсъждат руската агресия срещу Украйна

Днес министрите на външните работи на страните членки на ЕС ще обсъдят в Брюксел руската агресия срещу Украйна след неформален разговор с министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба по видеоконферентна връзка. След това те ще дебатират..

публикувано на 22.07.24 в 07:58
Борислав Сандов

Борислав Сандов: Не се учим от бедствията, не действаме превантивно

С нашите решения определяме какъв да бъде светът около нас. Но когато говорим за по-мащабни прояви, трябва да търсим отговорността на политическите представители, на институциите . Това коментира пред БНР Борислав Сандов от "Зелено движение",..

публикувано на 22.07.24 в 07:58
Кметът на Киев Виталий Кличко

Кличко допуска референдум за план за край на войната

Кметът на Киев Виталий Кличко заяви, че на президента Володимир Зеленски в крайна сметка може да се наложи да проведе референдум относно план за прекратяване на войната. Зеленски ще трябва да покаже, че мнозинството от украинците стоят зад..

публикувано на 22.07.24 в 07:55
Антиправителствен протест в Ерусалим, 13 юли 2024 г.

Пореден протест срещу Нетаняху в Израел

Демонстранти се събраха пред резиденцията на премиера Бенямин Нетаняху в Ерусалим с искане за сделка за освобождаване на израелските заложници. Друга група пък протестира на летище "Бен Гурион" с настояване военната операция в Ивицата Газа да..

публикувано на 22.07.24 в 07:52

В МС подписват предпроектното проучване за изграждане на енергиен коридор Изток-Запад

В Министерския съвет ще бъде подписан договор между Американската агенция за търговия и развитие и Електроенергийния системен оператор за безвъзмездно финансиране на предпроектното проучване за изграждане на енергиен коридор Изток-Запад. Стойността на..

публикувано на 22.07.24 в 07:42
Камала Харис и Джо Байдън, 26 март 2024 г.

Проф. Олег Йорданов: Оттеглянето на Байдън се очакваше от дълго време

"Беше логично. Това се очакваше от дълго време ." Така проф. Олег Йорданов, преподавател по физика и математика в Северна Каролина, коментира новината за оттеглянето на Джо Байдън от надпреварата за президентските избори в САЩ. Най-вероятно..

публикувано на 22.07.24 в 07:40