Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Янков: Нинова обезличи БСП

Красимир Янков
Снимка: БГНЕС

„Нинова днес блокира партията, като бламира пленума в този важен за страната момент. Така легитимният орган не може да вземе позиция по действията на БСП в тази обстановка. Това не е правомощие еднолично на Нинова. Трябва да й се преустановят незабавно правомощията поради изтеклия й мандат и да се избере временен председател до завършване на процедурата за избор на нов.“ Това заяви в интервю за „Хоризонт“ Красимир Янков, депутат от БСП. Според него днешният пленум е легитимно свикан съгласно партийния устав.

Има теми, от които Корнелия Нинова панически бяга и една от тях е финансовото състояние на партията, подчерта Янков, като нарече това финансово състояние „много притеснително“.

Красимир Янков смята, че Корнелия Нинова иска да изземе правомощия от колективните органи на БСП и самоволно да взима решения, ангажиращи цялата партия, а това по думите му е „недопустимо, просто е абсурд“.

Нинова е причина БСП да бъде в това състояние, да е обезличена, да няма идеен образ, да има тежки разделителни линии, изтъкна още Янков. 

„Сегашното управление е изчерпано и трябва да има алтернатива. Алтернативата е изказана само на думи, без конкретни действия, за да може да бъде консолидирана БСП, БСП да може бъде припозната като алтернатива, като сериозна, добре подготвена – няма да доведе до нищо, по-различно от статуквото. Това е тежко обвинение, не само от мен“, коментира Красимир Янков.

В критичен момент, когато хората са на улицата и има нужда политически зряла партия да отрази това, което искат и да им даде перспектива, ние сме в състоянието, в което ни тласка Корнелия Нинова, допълни той.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!