Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меси отбеляза два гола срещу Жирона

Лионел Меси атакува вратата на Жирона.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Барселона победи Жирона с 3:1 във втората си приятелска среща преди старта на новия сезон в Ла Лига за каталунците.

Той бе отложен с две седмици заради участието им в заключителната фаза на Шампионска лига миналия сезон. След като надиграха и Химнастик де Тарагона със същия резултат, воденият от новия наставник Роналд Куман тим се справи и със съпротивата на Жирона. Лионел Меси реализира два гола, първият от които след чудесен изстрел с десния крак.

Първото попадение бе дело на Филипе Коутиньо и дойде след отлична триходова комбинация между него, Меси и новата придобивка Франсиско Тринкао. Саму Саис бе точен за Жирона в началото на втората част. След срещата Куман открехна вратата за Луис Суарес да остане в клуба, който подобно на капитана Меси, бе обект на постоянни спекулации, свързващи го извън „Камп Ноу“.

„Говорих с него относно бъдещето му и изчакваме да видим дали ще остане или ще си тръгне, все още не знаем. Но уважаваме всеки договор тук и ако той остане, ще бъде третиран като всеки останал играч в отбора“, сподели нидерландският специалист. Барса игра последна проверка срещу Елче в събота, преди да приеме у дома Виляреал в първи мач от новия сезон на 27 септември. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени