Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА София измъкна точка във Велико Търново

Привържениците на ЦСКА София подкрепяха любимците си и във Велико Търново
Снимка: sportal.bg - Иван Йочев

Отборът на ЦСКА София завърши 2:2 при гостуването на последния в класирането Етър в драматичен мач от осмия кръг на първа футболна лига. Попадение на резервата Ахмед Ахмедов в добавеното време донесе точката за "червените", които осъществиха частичен обрат, след като на почивката губеха с 0:2.
Равенството прати ЦСКА на четвърто място с 13 точки, докато Етър остава на дъното след първата спечелена точка за сезона.
Треньорът на ЦСКА София Стамен Белчев направи три промени в състава в сравнение с паметния мач в Базел в четвъртък, класирал тима в групите на Лига Европа. Голмайсторът на тима Али Соу не попадна дори в групата, а на негово място на върха на атаката застана Томи Юрич. Георги Йомов и Амос Юга отстъпиха местата си в титулярния състав на Жул Кейта и Греъм Кери.
Гостите започнаха високомерно мача и още в 12-а минута бе догонващ в резултата след точно изпълнена дузпа от бившия играч на "червените" Милчо Ангелов. Наказателният удар бе отсъден за игра с ръка на Юрген Матей след отличен пробив на Преслав Боруков.
След попадението ЦСКА София осъществи контрол върху топката и имаше териториално превъзходство. Тиаго на два пъти стреля от фаул от удобни позиции, но не намери целта. Санкаре пък уцели страничния стълб след пас на Юрич.   
Етър също стигна до греда след хубав шут на Преслав Боруков, който изигра много силен мач.
В 41-а минута Брадли Мазику се озова на чиста позиция след пас на Кери, но вратарят Анатоли Господинов излезе на време и парира удара.   
Секунди преди почивката Етър нанесе втори удар. Боруков подаде на новото попълнение Алдаир Капута Ферейра, който с великолепен фалцов удар не остави шансове на вратаря Бусато - 2:0.
След почивката ЦСКА вдигна оборотите и наложи тотален натиск. Стамен Белчев пусна в игра Георги Йомов, Ахмед Ахмедов и Амос Юга и освежи атаката на своя тим.
В 62-а минута грешка в защитата на Етър позволи на Тиаго да намали резултата на 1:2.
До края ЦСКА атакуваше стихийно, но играта се накъса и тимът на практика почти не създаде положения пред вратата на Етър. Влезлият като резерва Стефано Белтраме имаше добра ситуация, като стреля от въздуха, но не намери рамката на вратата.
В добавеното време Етър остана с 10 души след втори жълт картон на Яни Пехливанов, а при изпълнението на отсъдения фаул Тиаго стреля остро, вратарят на Етър Анатоли Господинов не се намеси убедително и при добавката Ахмед Ахмедов вкара в опразнената врата, като при попадението останаха съмнения за засада на Ахмедов.
В самия край на мача Белтраме можеше да донесе трите точки на ЦСКА, като стреля мощно с левия крак в близкия ъгъл, но Анатоли Господинов спаси.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна