Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До края на месеца ще бъде готов паркинг до 15-а поликлиника в район "Изгрев"

Делян Георгиев
Снимка: Ани Петрова
За първи път в район "Изгрев" бе организиран тридневен фестивал по повод празника на района.
Кметът Делян Георгиев разказа в предаването "Рано в неделя", че по традиция отбелязват празника на района на Петровден.

"Получи се изключително добър тридневен фестивал, така наречения "Изгрев фест", нарекохме си го по този начин. В първия ден имахме голям концерт с много изпълнители. Останалите дни имахме кино на открито, което се прие много добре, както и самия празник. Имаше много хора, което е радостно, тъй като това е повод да се видим, да се позабавляваме заедно и да отбележим деня на нашия район, който много обичаме".

Най-мащабното строителство на детски градини в района се случи в миналия мандат на д-р Георгиев. През септември ще бъдат открити над 400 нови места, постижение, с което д-р Георгиев се гордее.

Продължава ремонта на детските площадки. Напредва и изграждането на храма в район "Изгрев". Общинският съвет отпусна 1 млн. и половина за довършителни работи.

"За мен е важна голямата подкрепа и волята на общинския съвет, която срещнахме. Действително това е безпрецедентно финансиране от страна на Столичната община за изграждане на православен храм, подкрепен от всички политически сили, което говори за едно мощно обединение около общите ни ценности, около православието като цяло."

До края на месеца ще е готов паркингът до 15-а поликлиника в столичния район "Изгрев". Това е 28-мият паркинг с над 40 паркоместа, информира кметът на района д-р Деян Георгиев.

Цялото интервю с Делян Георгиев чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна