Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Глобяват гости и ресторантьори за незаконни партита в Пловдив

| обновено на 16.01.21 в 17:22
Снимка: ribarnikabg.com

Незаконни партита и неправомерно отваряне на заведения установиха тази нощ контролните органи в Пловдив. 

Проверени са три заведения - два ресторанта и нощен клуб до голям хотел, съобщи за Радио Пловдив директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Йордан Рогачев

 "Установени  са повече от 70 лица и на трите обекта, взето е отношение на място и всички са санкционирани по административен ред".  

Над 50 души са се събрали за празненство в рибен ресторант в район "Тракия", където гостувал и фолк изпълнител. Нарушени са противоепидемичните мерки и в друго заведение до моста при Панаира, както и в нощен клуб в двора на хотел SPS. 

Участниците в партита и собствениците на заведенията ще бъдат глобени, съобщи областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева, като определи случилото се като изключително  безотговорно поведение: 

"Не може, когато цялата държава се опитва да овладее последиците от епидемията, когато два месеца има затворени бизнеси и очакваме разхлабването на мерките, подобни случаи да подлагат под риск постигнатото"

Санкционирани  по Закона за здравето са 55 физически лица, които ще трябва да платят глоби между 300 и 1000 лева. Съставени са  още 4 акта за тютюнопушене, а на 13 души е наложена санкция за неносене на лични документи. На юридическо лице са съставени два акта по Закона за здравето, единият на стойност между 3-5 хиляди лева, а вторият с максимален размер - 2 хиляди лева. 

Проверките продължават с участието на служители на Инспекцията по труда, Здравната инспекция, Агенцията по храните и Пожарната.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!