Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Севделин Панев: Джо Байдън има добър план за излизане на САЩ от кризите

Джо Байдън
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Джо Байдън има добър план за излизане на Америка от кризите - разделението и пандемията", каза пред БНР Севделин Панев, писател и журналист, който живее в Чикаго. Според него 46-ият президент на САЩ ще успее да обедини обществото в Америка.

"Неговият екип е може би най-добрият в Америка в момента", смята той и уточни, че това са все хора, които са изключително добре подготвени

Журналистът подчерта, че Байдън познава Балканите като съветник на Бил Клинтън по време на войната в Югославия. 

Панев изказа предположение, че във външната политика на САЩ ще има нови моменти при Джо Байдън. Според него най-видими ще са по отношение на Русия и на Балканите.

"Екипът на Байдън отправи предупреждение срещу задържането на Навални в Русия. Това го направи Байдън, а не Тръмп", посочи Севделин Панев.

Във връзка с процедурата по импийчмънт на Доналд Тръмп, журналистът прогнозира, че ще продължи в Сената с дълги спорове:

"Защитният механизъм на Тръмп е отричането на фактите. Това, което той постигна в неговите привърженици, беше да формира реакция у тях. Той има огромно мнозинство от привърженици, за него гласуваха 74 млн. души и всички са покрусени от загубата на изборите и голяма част от тях реагират остро". 

Интервюто на Даниела Големинова със Севделин Панев в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени