Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Боряна Калейн спечели първото контролно за годината

Боряна Калейн
Снимка: Adore Pirin

Боряна Калей спечели днешното първо официално контролно на националния отбор по художествена гимнастика индивидуално жени (основен и разширен състав) за 2021 година, което се проведе в тренировъчната зала на "Арена Армеец".
В него взеха участие Боряна Калейн, Катрин Тасева, Татяна Воложанина, Валерия Ватова, Стиляна Николова, Ева Брезалиева, Лъчезара Пекова, София Иванова и Радина Томова. Катрин Цонева и Леонор Божанова не участваха, защото се възстановяват от КОВИД-19 и още не са в състояние да играят цели съчетания. Никол Атанасова и Красимира Илиева също не участваха поради уважителни причини, а Татяна Воложанина игра, но без да прави скокове, защото след тежкото боледуване от коронавирус се възстановява по-бавно и работи по различен план.

Калейн е първа в многобоя със сбор от 102.900 точки, следвана от Катрин Тасева с 99.350 и Стиляна Николова с 93.050 точки.
В подреждането следват Валерия Ватова (87.750), Ева Брезалиева (85.500), Татяна Воложанина (82.250), Радина Томова (82.100), София Иванова (80.900) и Лъчезара Пекова (80.700).
Калейн е първа на обръч с 26.500 точки, на топка с 26.100, на бухалки с 27.200 и на лента с 23.100.
Това контролно определи участниците в Гран При Москва и съпътстващия турнир. За Гран При ще пътува Боряна Калейн, а за турнира - Стиляна Николова и Ева Брезалиева. До 10 февруари ще се реши кой измежду Валерия Ватова и Радина Томова ще бъде третата участничка. Причината е решението на главния мениджър Бранимира Маркова да се спазват правилата на националните отбори.

На контролното присъства президентът на БФХГ Илиана Раева, генералният секретар на БФХГ Росина Атанасова, директорът на националните отбори Деспа Кателиева и членове на УС на БФХГ.
Най-елитните съдии бяха на масата като Мария Гигова, Филипа Филипова, Даниела Велчева, Християна Тодорова, Рада Вражева и други.
Следващото контролно ще се проведе на 10 февруари.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна