Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Веселин Стойнев: Радев се превръща в истинския голям опонент на ГЕРБ

Веселин Стойнев
Снимка: Стопкадър, БНТ

"Големият залог за Радев е през сегашното президентстване му и евентуално второто - да се появи алтернатива на сегашното статукво. Защото сам по себе си президентът е слаб", коментира пред БНР журналистът Веселин Стойнев. Той добави, че досега Румен Радев е служел за "удобна боксува круша" на ГЕРБ, за да се държат те в кондиция.

По думите на журналиста сега започва истинска голяма война, защото Радев се превръща в истинския голям опонент на ГЕРБ.

Според него президентът се е еманципирал от БСП и е изненадал Корнелия Нинова с обявяването на кандидатурата си за втори мандат

"Президентът Румен Радев направи много силен ход с обявяването на кандидатурата си за втори мандат и това подреди по друг начин политическия процес, който ни очаква до края на годината. Той е в два хода - не само парламентарните избори сега, но и възможността да се състави правителство после, както и президентските избори наесен. Това много обърква позициите и изнервя управляващите и вкараха пак неговия нещастен съветник Пламен Узунов да бъде виновен, сякаш той лично е разписал някакви обществени поръчки с джипове, които премиерът Борисов откри, когато ги получи МВР".

По думите му правителството не е спряло една година тази поръчка, а сега се опитва да изкара президентския съветник виновен.

"Президентът може да се опита да изиграе ролята на общо звено след изборите на лявата и дясната опозиция, която не може да се преглътне взаимно. Радев да се яви общият знаменател, който да ги отдалечава един от друг, за да не излезе, че десните са се прегърнали с комунистите или с Мая Манолова", подчерта още Стойнев и прогнозира, че при невъзможност да се състави правителство, може да се стигне до предсрочни избори през есента, може би 2 в 1 с президентските.

Интервюто на Людмила Железова с Веселин Стойнев в предаването "Нещо повече" можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна