Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Събират „Капачки за бъдеще“ в Благоевград, Пазарджик, Петрич и София

| обновено на 30.05.21 в 13:11
„Капачки за бъдеще“ в София, 30 май 2021 г.
Снимка: БГНЕС

Инициативата „Капачки за бъдеще“ продължава да събира пари за осигуряване на специализирана детска линейка. Днес капачки могат да бъдат предадени в София, Пазарджик, Благоевград и Петрич.

Осмата поред кампания „Капачки за бъдеще“ сдружението събира стари пластмасови капачки в 22 града в страната.

В София пунктът отвори в девет часа на площад „Батенберг“.

Организаторите се надяват, че със средствата да може да бъде закупена линейка за новородени, обясни Лазар Радков от сдружение „Капачки за бъдеще“:

„В България има само две и двете са в София, дарени от други каузи и в страната в нито един от по-големите областни центрове, където има големи университетски болници, нямат и се оправят с каквото могат, с каквото е налично. Вече сме превели първия транш. Идеята беше с тази кампания да съберем останалите необходими средства и до момента в страната кампанията е по-силна от най-силната ни кампания, от когато и да било, а все още не са предадени количествата в над десет града, така че вярваме, че в момента тук ще съберем всичките средства и като съберем за една линейка започваме да събираме за втора линейка“.

Целта на организаторите е първите четири линейки да бъдат насочени към  градовете Пловдив, Плевен, Стара Загора и Варна.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени