Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Huawei представи своята мобилна операционна система HarmonyOS

Снимка: www.harmonyos.com

Китайският технологичен гигант Huawei Technologies представи официално в сряда своята мобилна операционна система HarmonyOS.

Изпълнителният директор на компанията и изпълнителен директор на Consumer Business Group - Ричард Юй уточни, че операционната система ще поддържа Huawei Vision, смарт часовници, таблети, смартфони и други, и че може да бъде въведена в "IoT устройства (интернет на нещата - IoT) като камери, домакински уреди , електрически контакти и лампи".

Председателят на отдела за потребителски бизнес софтуер на Huawei д-р Ван Чънлу също така отбеляза, че технологията DsoftBus ще даде възможност за по-ефективно сътрудничество между множество устройства, илюстрирайки това чрез предоставяне на достъп до камерата на безпилотен самолет, управляван от мобилен телефон, използвайки едновременно с това смартфона във видео разговор.

Приспособлението Super Device на контролния панел на HarmonyOS пък ще позволи на потребителите да имат достъп до всички свързани устройства, докато добавките на HarmonyOS ще идват към серията лаптопи Matebook, разкри още Ван Чънлу.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени