Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокурор Чинев: Експертиза ще покаже причините за катастрофата край Константиново

44-годишен мъж загина, а други трима са с опасност за живота след челен удар на пътя Бургас-Елхово

| обновено на 06.06.21 в 12:18
Прокурор Георги Чинев
Снимка: БНР Бургас

Мъж на 44 години е загинал, а други трима са с опасност за живота след челен сблъсък на пътя Бургас-Елхово, съобщават от ОД на МВР в Бургас. Инцидентът е станал около 22.20 ч. снощи в близост до с. Константиново.

По неустановени причини 31-годишният шофьор, който се движел в посока Елхово, е навлязъл в насрещното и блъска челно идващия насреща му автомобил, информира административният ръководител на Окръжната прокуратура в Бургас Георги Чинев:

"За съжаление, в резултат на последвалия челен сблъсък водачът на пострадалия лек автомобил е починал на място. Неговите спътници, сред които са 23-годишен мъж и 5-годишно момиченце са с тежки наранявания, с политравматизъм", информира Чинев.

Пострадалите, заедно с шофьора причинил катастрофата са настанени в отделението по „реанимация“ в УМБАЛ Бургас. От там уточниха, че състоянието им е тежко и все още са с опасност за живота. 

Назначена е автотехническа експертиза, уточни прокурор Чинев. 

"Работи се по всички версии, предстои да бъде изяснено дали причините са субективни като отклоняване на вниманието, разсейване на водача, защото ПТП-то се е случило в тъмната част на денонощието или пък техническа неизправност, което също не е изключено като възможност", допълни прокурорът.

Държавният обвинител съобщи, че е образувано досъдебно производство по случая. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени