Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА София завърши разочароващо 0:0 с Лиепая

Снимка: Спортал

Отборът на ЦСКА - София завърши наравно 0:0 срещу латвийския Лиепая в първия мач от втория квалификационен кръг на новия евротурнир Лига на конференциите. "Червените" изиграха доста вял мач и не с нищо освен териториално предимство не показаха, че са по-класния отбор от тима от балтийската република. Гостите дори могат да съжаляват, че не си тръгнаха с победа от срещата, след като имаха по-чистите ситуации за гол, макар и атаките им да бяха значително по-редки от тези на българите.

В 20-ата минута ЦСКА - София стигна до първата си опасност. Юга изведе зад отбраната на Лиепая Баи. Французинът преодоля стража на съперника, но топката отиде встрани и трябваше да връща назад за Вилдсхут. Новото попълнение потърси подаване към точката за изпълнение на дузпа, където обаче нямаше негов съотборник.

Малко по-късно Бага стреля опасно, след като Турицов не изби добре топката и я предостави на съперника на позиция за удар. Шутът му обаче мина на сантиметри от гредата на домакините. Малко по-късно ЦСКА - София отговори с удар на Жеферсон, който бе над вратата.

В началото на втората част ЦСКА - София имаше две претенции за дузпа, но съдията не ги сметна за основателни. Повторенията показаха, че реферът Питър Банкс отсъди правилно.

В 58-ата минута Миросавлиев бе близо да открие за гостите, но направи сериозен пропуск. Малко по-късно Шимич също можеше да вкара, но ударът му с глава след центриране от статично положение се оказа право в ръцете на Бусато.

Към края на мача ЦСКА - София наложи териториален натиск, който обаче в голямата си част бяха без ясна идея как да се стигне до попадение. На няколко пъти резервата Хамза Чатакович пробва да стреля, но ударите му бяха или неточни, или блокирани. Гостите от своя страна действаха стабилно в защита и не позволиха да има сериозни опасности пред вратата си.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени