Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови победи на боксьорите ни в Сърбия

Даниел Кирилов
Снимка: БФБокс

Боксьорите от националния ни отбор за младежи записаха нови две победи на международния турнир „Златната ръкавица“ във Войводина, Сърбия.

Под ръководството на Борислав Бояджиев, родните таланти продължават успешното си представяне в 39-ото издание на надпреварата.

В категория до 57 килограма Даниел Кирилов се наложи с неединодушно съдийско решение над италианеца Кристиан Киеза. Така той се класира за полуфиналите, където ще се изправи срещу грузинеца Арам Хрикиян. Уилиам Чолов от своя страна победи унгареца Марко Симон в категория до 75 килограма и също си осигури минимум бронзово отличие. На полуфинал в събота той ще срещне Иракли Янелидзе (Грузия).

Единственото поражение във вчерашния ден дойде от Румен Руменов. В категория до 67 килограма той отстъпи с 0:5 на представителя на домакините Един Сулич.

Днес на ринга ще се качат Радослав Росенов и Красимир Джуров. В категория до 60 килограма Росенов ще се изправи срещу унгареца Рубер Ромай. Джуров пък ще боксира при 63.5-килограмовите с украинеца Андрий Костенко. 

Директно на полуфинал в събота при най-тежките над 92 кг ще играе Кирил Борисов. Негов съперник там е украинецът Дмитро Баблюк.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна