Eмисия новини
от 06.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Платформата Khan Academy предлага ново съдържание

Снимка: Радио ВИДИН

На сайта на платформа Khan Academy можете да намерите безплатни уроци за различни класове.

"В случая новостите се изразяват в ново съдържание по науките най-вече - говорим за биология, химия, физика, където Khan Academy е много силна. Другото, което ще видят учениците тази година, е подредбата на материала по математика за 12 клас. Това, което ние правим освен да превеждаме ново съдържание, е да го подреждаме, така че да бъде максимално полезно за българските учители и ученици", каза за БНР Иван Господинов, председател на „Образование без раници“, който е и действащ учител.

Той съобщи, че уроците са направени от Khan Academy в САЩ, Калифорния.

"Това, което ние правим, е да превеждаме и напасваме тези уроци към българската програма. Не си представяйте, че дословно превеждаме всичко. Ние променяме понятия, променяме понякога и това, което се случва на екрана на урока, за да може той да пасне на българската образователна система. Ние също имаме намерение да правим и наше съдържание, което се изработва от български учители. Това вероятно ще предстои през следващата година. Към този момент има някои опити със съдържание по българска литература с един проект, който се нарича Литематура. Правим първи стъпки в тази насока, но на този етап става въпрос за съдържание, което е изцяло научно. То се припокрива с най-различни образователни системи и развива и научната грамотност на учениците“, допълни в предаването „Хоризонт до обед“  Иван Господинов.Повече можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.