Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Foxconn планира да произвежда електромобили в Европа, Индия и Латинска Америка

Лю Юн-Вей, управител на Foxconn
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Управителят на китайският технологичен гигант Foxconn Лю Юн-Вей заяви в сряда, че компанията се стреми да произвежда електрически превозни средства в Европа, Индия и Латинска Америка.

"Европа ще бъде малко по-бърза относно нашите планове, съгласен съм с това. Но не мога да ви кажа къде ще произвеждаме електромобилите", каза той пред репортери на бизнес форум в Тайпе.

Лю Юн-Вей добави, че Foxconn също така "индиректно" ще си сътрудничи с германските производители на автомобили.

След Европа компанията ще започне производство в Индия, а след това в Латинска Америка, като Мексико ще бъде посочено като потенциално място за изграждане на предприятие.

През август Foxconn обяви сделка за придобиване на тайванска фабрика за полупроводници от Macronix International, за да осигури стабилна доставка на електронни чипове за начинанието си за електрически превозни средства.

Hon Hai Precision Industry Co. Ltd., известна като Foxconn Technology Group по нейната търговска марка Foxconn, е производствена технологична компания в Република Китай. Foxconn е най-голямата в света транснационална корпорация в електрониката измежду технологичните аутсорсинг изпълнители.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна