Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бурята "Лилиан" причини нарушения в транспорта и прекъсвания на тока в Обединеното кралство

Бурята "Лилиан" причини големи вълни по крайбрежието на Ню Брайтън, Англия.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бурята "Лилиан" вилнее със силни ветрове и проливен дъжд в части от Обединеното кралство, причинявайки нарушения на транспорта и прекъсвания на тока, както и главоболия за организаторите на големия музикален фестивал в Лийдс.

Мощните ветрове със скорост от 110 километра в час принудиха организаторите на фестивала в Лийдс да затворят три сцени, докато фестивалът Криймфилд, графство Чешър, отложи началото си. Посетителите на фестивала в Лийдс бяха посъветвани да останат в палатките или колите си, докато не стане достатъчно безопасно да излязат навън. В социалните мрежи се появиха снимки и кадри на летящи във въздуха палатки. 

Би Би Си съобщи, че по сведения на електрическите компании повече от 60 000 души са остнали без ток. Железниците пък съобщиха за спиране на влакове заради паднали върху релсите изкоренени дървета. Трамвайните услуги в Манчестър бяха спрени заради паднали клони. Отменени бяха полети, включително от летище "Хийтроу". На места има опасения за наводнения. 

Бурята "Лилиан" удари най-силно в петък в Северозападна Англия и Уелс, като се очаква днес да отслабне, но въпреки това да създаде проблеми в части на Южна Англия.

По публикацията работи: Мария Петрова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени