Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-обидното за днешната журналистика е, че обикновените въпроси станаха героични

Надежда Узунова: На управляващите сега бих казала: Говорете - честността никога няма да ви навреди

Медиите са наркотик и излизането от тях е силен шок

Надежда Узунова
Снимка: Силвия Великова

"Шокът да излезеш от журналистиката, от медиите е голям. Ние сме хора, които са свикнали на един съвсем различен ритъм на живот, един съвсем различен интензитет, едно съвсем различно натоварване.

Винаги съм го казвала - медиите - те са наркотик и абстиненцията е страшно трудна. Ти не можеш да спреш да бъдеш журналист, защото някъде си си върнал журналистическата карта, в мен журвналиста продължава да работи - нямва бивши...", каза пред БНР журналистът Надежда Узунова за най-новото й начинание  - “Лаборатория за лидери".

"Сега съм консултант по лидерство и комуникации. Помагам на хора, които имат идеи и каузи , да ги осъществят и да стигнат до там,  накъдето са тръгнали. Да комуникират своя път към успеха им помагам, като се заявият по най-добрия възможен начин в полза на общестовото. Това е моята лична инвестиция в едно по-добро бъдеще на нашето общество.

С това се занивам последните няколко месеца. И да, има такива хора и компании. Има ги у нас, има и ги в чужбина. Всеки в момента е на показ и има нуждата да се заяви по най-добрия начин и пред екипа си, и пред партньорите и обществото навън.

За един истински лидер е най- важно да има екип, защото ако ти нямаш последователи - какъв лидер си ти?", разказа още бившият журналист от нова телевизия Надежда Узунова. 

"Сега ще имам мастер клас за бъдещи лидери. Това е много добре, че те навреме са решили да се подготвят. Всички знаем какъв е ефектът от т.нар. "спуснати началници". Много е важно да знаеш как се действа по време на криза.

Ние имаме нужда критична нужда от добри комуникатори. На управляващите сега бих казала: Говорете, истината никога няма да ви навреди!, каза още Надежда Узунова.

По думите и политиците у нас не са разбрали, че отзивчивите въпроси са обидни и за двете страни, а още повече, че те не са свикнали на критични въпроси. А най-страшното за днешната журналистика е, че обикновените въпроси станаха героични - това е трагично и обидно, заяви още в "Преди всички" Узунова.

Още по темата в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна