Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опашки от желаещи да се ваксинират срещу Covid-19 пред разкритите кабинети във Варна

Голям наплив за ваксинация срещу Covid-19 в последния почивен ден във Варна. Опашки се извиха пред разкритите кабинети в града. Десетки чакаха пред пункта в РЗИ-Варна, много от желаещите да си поставят ваксина обаче се оплакаха от липса на добра организация и се отказваха поради факта, че той е само един. Затова по-късно бе открит още един кабинет. Пред имунизационния кабинет в ДКЦ I "Св. Клементина" също се събраха близо 100 човека.

Истинско стълпотворение от хора, желаещи да се ваксинират, имаше пред единствения кабинет в сградата на РЗИ. Не работеше кабинетът в сградата на Центъра за спешна медицинска помощ.

„Не са предвидили, че днес ще има доста хора, почивен ден е, всеки щеше да го използва да дойде да се ваксинира. Доста хора дойдоха и се отказаха, като видяха тази голяма опашка. В същия момент всички медии тръбят, че трябва да се ваксинираме. Намалиха срока (за поставяне на бустерна доза – б. р.), трябваше да им светне лампата, че ще има повече хора. Никой няма да изчаква вече шестте месеца“, сподели мъж на опашката.

„Мисля, че няма добра организация. Махнаха зелените коридори и… висим тук“, каза чакаща жена.

„Ваксинирайте се, ваксинирайте се… с по 1-2 часа работно време няма как да стане. Само висим и не знаем дали ще минем“, добави друга.

„Този калабалък е за тази работа“, каза възрастен мъж, запитан дали има наплив и заради сумата от 75 лв., давана на хора над 65 години за ваксинация. „Всяка сума е полезна.“

По-късно стана ясно, че в сградата на РЗИ вече работи още един кабинет.

Подробности чуйте в репортажа на Даниела Стойнова: 






БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна