Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Победи за фаворитите в квалификациите в зона КОНКАКАФ

Авторът на втория гол за Канада Дейвис е изпреварен от вратаря на Хондурас Фернандес.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на Канада и САЩ останаха в график за класиране на световното първенство по футбол в Катар, след като постигнаха важни успехи в четвъртък, докато Мексико възроди шансовете си след победа над Ямайка в зона КОНКАКАФ.

Канада, която се опитва да се класира за Мондиала за първи път от 1986-а насам, постигна успех над Хондурас с 2:0 като гост в Сан Педро Сула, за да остане на върха в подреждането с 19 точки от девет мача. Автогол на Денил Малдонадо даде преднина на „кленовите листа“, преди Джонатан Дейвид да сложи точка на спора в 73-та минута. 

Канадците приемат САЩ в следващия си мач в Хамилтън, Онтарио, в неделя.

Американците, които отчаяно търсят класиране на Мондиала в края на годината след неуспеха да достигнат този в Русия преди четири години, увеличиха шансовете си за това след минималния домакински успех над Ел Салвадор с 1:0 в Кълъмбъс, Охайо. Роденият в Англия защитник Антоний Робинсън отбеляза единственото попадение за янките, като САЩ изостават с точка от върха.

В друг мач, Мексико сложи край на серията от две последователни поражения с трудна победа над Ямайка с 2:1 в Кингстън. Ямайците останаха в намален състав след червения картон на Деймион Лоу, но поведоха изненадващо след гола на Даниел Джонсън в 50-та минута. Мексико обаче осъществи късен обрат след попаденията на Хенри Мартин в 82-та минута и Алексис Вега малко след това. Мексиканците изостават с една точка от САЩ, като имат 17 пункта от девет мача.

Коста Рика надигра Панама с 1:0 след попадение на Брайън Руис, като загубата остави панамците на три точки от Мексико в класирането, а Коста Рика е на допълнителни две назад. Първите три тима се класират директно за финалите в Катар, а четвъртият ще играе плейоф. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна